Ürünlerimiz  

  Arama  
 


  E-Bülten  
Ad Soyad :
E-Mail :
   

  Anket  
Bize Nasıl Ulaştınız ?
Google %52 907
Gazete %5 94
Açık Hava Reklamları %4 80
Tavsiye %33 588
Diğer %3 68
1737 kişi oyladı
Tüm Anketler

  İstatistikler  
   Ürün  :  27
   Bugün :  
   Toplam :  
   IP Adresiniz  :  54.81.210.99


 
» Pişmaniye Yapılışı  

Şeker ve sudan oluşan karışım bir kazanda 165 dereceye kadar kaynatılır. Kaynamış şeker soğutma tezgahlarına dökülür . şeker soğutma tezgahlarında soğuyum yavaş yavaş macun halini alır macun halini almış şekr daha sonra beyazlatma işlemine tabii tutulur eski zamalarda ustanın şekeri demir ib rçubuğa asarak uzata uzata yaptığı beyazlatma işini, günümüzde özel beyazlatma makinaları yapmaktadır.

Bu işlem bittiğinde şeker büyük bir sakıza benzer . Diğer yandan un ve yağdan oluşan ve bir kazanda 7-8 saat pişen özel hamur, pişmaniyenin çekileceği büyük tepsiye blli bir miktar yayılır halka haline getirilmiş ve hamur ile karışıtılmış şeker çekilerek açılmaya başlanır.

Şeker, esnedikce ve tepsi genişliğinde açıldıkça katlanıp tekrar açılır. bu işlem , hamur kaybolana (hamurun şekere yedirilmesi) ve şeker tel tel ayrılana kadar (yakşalık 15-20 dakika) sürer şeker tel tel ayrılıp hamur kayboldukdan sonra artık "PİŞMANİYE" olmuştur iki usta tarafından karşılıllı çekilerek koparılan pişmaniye halkası soğutma tezgahlarına serilerek soğutulur.

Çekilen pişmaniye’nin bir kısmı tel tel yemekten hoşlananlar için o şekilde paketlenirken büyük bir kısmı sade , kakaolu ve şam fıstıklı olarak özel fincanlar ile top haline getirilir.

Simay Pismaniye Simay Pismaniye Simay Pismaniye Simay Pismaniye Simay Pismaniye
Simay Pismaniye Simay Pismaniye Simay Pismaniye Simay Pismaniye Simay Pismaniye
Simay Pismaniye Simay Pismaniye Simay Pismaniye Simay Pismaniye Simay Pismaniye
Simay Pismaniye
 

  Sayfalar  

 
  Duyurular